De prachtige kleuren, de karakteristieke oude gebouwen, de geur van bloeiende planten en bloemen en de altijd aanwezige zon….

Wat hebben die oude steden en dorpen in Italië toch geweldig veel sfeer.  Al deze Italiaanse elementen zijn  het uitgangspunt geweest voor deze authentieke unieke kleurenlijn, de enige echte kalkverf, krijtverf, metallicverf en overige decoratieve verven. Daarmee creëer je ook in je eigen omgeving een stijlvolle authentieke sfeer.

 

Alle verven van Carte Colori zijn bij ons verkrijgbaar op bestelling.

We kunnen deze rechtstreeks naar je toe laten sturen.

 

Heeft u interesse in advies?

Aarzel niet om ons te contacteren, wij helpen u graag verder.

KALKVERF 

Carte Colori KalkverfKalkverf is de oudste verf die er bestaat. Het is een natuurlijk, milieuvriendelijk product dat ‘ademt’. Poederig en zacht en heel geschikt om een warme sfeer mee te creëren. De basis voor de Carte Colori kalkverf wordt nog altijd op traditionele wijze in Italië bereid.

Carte Colori was in 1995 het eerste bedrijf dat deze authentieke verfsoort in Nederland introduceerde en heeft een eigen unieke kleurenlijn ontwikkeld. Onze kalkverf is een authentiek product dat met zorg gemaakt wordt op traditionele wijze. Het bindmiddel in onze kalkverf is marmerpoeder en niet een syntethisch bindmiddel zoals bij andere kalkverven het geval is.

Kalkverf is geschikt voor elke ondergrond en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden, zowel bij nieuwbouw als restauratie.

Op de meeste ondergronden zoals latex en gipsplaat is het verstandig om onze Kalkverfprimer Corifondo te gebruiken voor het beste resultaat. “behangklare” gipsplaatmuren of wanden met veel verschillen in zuigkracht van de ondergrond of reparatieplekken kunnen ook uit voorzorg een keer extra met universele primer worden behandeld. Wilt u de kalkverf beschermen, dan kunt u overwegen om Carte Colori Beschermende Vernis over de kalkverf heen aan te brengen.

Kalkverf is verkrijgbaar in alle Carte Colori kleuren met uitzondering van de metallicverfkleuren. Overige kleurenkaarten op aanvraag.
 

Kalkverf StuctechniekBIJZONDERE WANDAFWERKINGEN MET KALKVERF

Leuk als aanvulling op de gewone kalkverfafwerking is een stuctechniek met kalkverf. Met onze kalkverven, de juiste tools en een beetje handigheid onstaan bijzondere stucwerk-effecten! Deze worden afgewerkt met bijenwas. Van een mooie gewolkte wand met luxe uitstraling en marmerachtig uiterlijk tot stoer betonlook-effect, alles is mogelijk! In een 3 uur durende workshop leer je er alles over.
 

 

 

LET OP!

Al onze verfsoorten hebben hun eigen productiewijze, samenstelling en glansgraad. Hierdoor komen de kleuren tussen de verschillende verfsoorten niet exact overeen.

KRIJTVERF  

KrijtverfCarte Colori Krijtverf is een zeer matte poederige egaal dekkende muurverf op waterbasis voor binnengebruik. Krijtverf heeft een kalkmat egaal uiterlijk, zonder de kenmerkende kwaststrepen die kalkverf wel heeft. Door de rijke hoeveelheid natuurlijke pigmenten en het krijteffect wordt het licht prachtig geabsorbeerd waardoor een zeer rustgevende atmosfeer ontstaat. Met Carte Colori krijtverf creëer je een unieke rustige sfeer in je interieur.

Krijtverf is verkrijgbaar in alle Carte Colori kleuren met uitzondering van de metallicverfkleuren.
 

KRIJTLAK 

Carte Colori Krijtlak is een matte, geurarme dikke lakverf voor binnen. Deze watergedragen verf is een goede keuze het schilderen van deuren, kozijnen, radiatoren, keramiek en behandeld metaal. Met krijtlak geef je ook meubels een egaal strakke look.

Carte Colori krijtlak is verkrijgbaar in alle Carte Colori kleuren, met uitzondering van de metallic verf kleuren. Onder het kopje kleurenkaarten kunt u de kleuren per kleurgroep bekijken.

Carte Colori Krijtlak  Krijtlak  

 

PROJECTVERF 

Carte Colori Projectverf is een afwasbare matte muurverf op waterbasis voor intensief gebruik. De projectverf is speciaal ontwikkeld voor vlekgevoelige plaatsen zoals hal, keuken en badkamer en gemakkelijk te reinigen. De verf geeft geen glansplekken bij wrijving of schoonmaken en is nauwelijks krasgevoelig. Behalve voor buiten is de projectverf ook zeer geschikt voor bijvoorbeeld horeca, kantoren, scholen, kinderdagverblijven en ziekenhuizen. De Projectverf is zo ontwikkeld dat het oneffenheden en imperfecties in de ondergrond uitstekend verbergt.

Verkrijgbaar in alle Carte Colori kleuren behalve Metallic verf kleuren. Overige kleurenkaarten op aanvraag.

  Projectverf

 

ZIJDEMAT LAKVERF 

Carte Colori Zijdemat lakverf heeft een zacht glanzende rijke uitstraling, een egaal uiterlijk en past hierdoor perfect bij al onze muurverven. Deze geurarme watergedragen verf is geschikt voor binnen en buiten, speciaal voor gebruik op alle houtsoorten, voor behandeld metaal, deuren en houtwerk, maar ook voor radiatoren, muren, metselwerk, PVC en keramiek mits voorgestreken met onze primers.

De Zijdemat lakverf is verkrijgbaar in alle Carte Colori kleuren behalve Metallicverfkleuren. Overige kleurenkaarten op aanvraag.

Zijdemat Lakverf  Carte Colori Zijdemat Lakverf  Zijdemat Lakverf Carte Colori

VLOERVERF 

Carte Colori vloerverf is een extra sterke verf voor intensief gebruik en heeft een zijde matte uitstraling.

Carte Colori Vloerverf kan op vrijwel alle oppervlakken aangebracht worden: trappen, vloeren, keramische tegels, laminaat, betonvloeren en veel meer. De verf is sneldrogend (ca. 30 minuten), vergeelt niet, is kleurvast, krasvast en heeft tevens een goede weerstand en uitstekende traanbestendigheid bij hoge laagdikte.

De te verven oppervlakken moeten voorgestreken worden met onze universele primer voor een goede hechting.

De vloerverf is verkrijgbaar in alle Carte Colori kleuren behalve Metallicverfkleuren. Overige kleurenkaarten op aanvraag.

Carte Colori Vloerverf  Vloerverf Carte Colori  Matte Vloerverf Carte Colori

 

KALKVERFPRIMER 

Carte Colori Kalkverfprimer CorifondoOp de meeste ondergronden zoals latex en gipsplaat is het verstandig om de Kalkprimer Corifondo te gebruiken voordat de (kalk)verf wordt aangebracht. Corifondo is een ademende hechtlaag speciaal bedoeld voor kalkverf afwerkingen. Het product bestaat deels uit kalk en wordt gebruikt op ondergronden van kalk of cement, gipsplaten, oude poederende mortellagen, synthetische verflagen en alle onstabiele ondergronden. Het product zorgt tevens voor een egaler effect en gelijkmatige absorptie van later aan te brengen kalkverf.

 

UNIVERSELE PRIMER 

Carte Colori Universele PrimerCarte Colori Universele primer is een hoogkwalitatieve acrylaat primer voor binnen en buiten om de hechting op moeilijke ondergronden te verhogen. De primer is toepasbaar op oude laklagen, niet bloedende* (tropische) houtsoorten en –niet bloedende houten vloeren, muren, MDF, kunststof kozijnen, maar ook op alle moeilijke ondergronden zoals beton, betonvloeren, kunststof, keramische tegels, glas, nonferro metalen (zink, koper, roestvrij staal, aluminium). De Universele primer is uiterst geschikt voor oude alkydhars verven, snel drogend, makkelijk overschilderbaar en ontwikkeld volgens de laatste meest duurzame en milieuvriendelijke technieken.
 

LET OP!

Voor bloedende houtsoorten wordt Isolatieprimer aanbevolen.

 

BESCHERMENDE VERNIS 

Voor de bescherming van kalkverf hebben wij een zeer matte vernis voor kalkverf in onze collectie.

Zeer matte vernis is een duurzame matte afwerking op waterbasis die decoratieve oppervlakken zoals kalkverf, behang en pleister beschermt tegen vlekken, vingerafdrukken en lichte slijtage.
 

LET OP!

het poederige effect van kalkverf vermindert door het aanbrengen van een vernis laag!
 

Carte Colori Beschermende Vernis   Zeer Matte Vernis

 

 

© 2017 - 2023 PUUR Wonen Sophie | sitemap | rss